Konzultační linka:

Po–Pá 07:00–15:30 (St 9:00 - 10:00 firemní porada)

Zákaznická zóna

MOJE ALFA

Zákaznická zóna

MOJE ALFA

Návštěva v janovickém Klokánku

2.  8. 2012

Prázdniny se nám přehouply do druhé půlky a tak je nejvyšší čas myslet na to, že za chvíli začne školní rok. V janovickém Klokánku máme hned pět dětí, které letos půjdou do první třídy. Za ruku je sice nepovedou máma s tátou, ale to nic nemění na tom, že se děti do školy moc těší a stejně jako ostatní, i ony chtějí mít krásné nové školní pomůcky.

Že mít doma prvňáčka není jen tak, to všichni víme. Znamená to spoustu starostí a přípravy jsou náročné nejen časově, ale i finančně. Jsme moc rádi, že jsme mohli v Janovicích být při tom a alespoň trochu dětem s náročnými přípravami pomoci. Nenechali jsme nic náhodě. Posuďte sami: Nejprve jsme si od vedoucí janovického Klokánku, slečny Jandové, vyžádali seznam potřebných věcí. Se seznamem v ruce jsme se zašli poradit za naší kolegyní Ivetou Liškovou, která minulý školní rok měla svou dceru Martínku v první třídě právě v Janovicích, a tak bylo jasné, že bude velmi dobře znát požadavky místní školy. Závěrem jsme celý nákupní seznam zkonzultovali s kolegyněmi Andreou Hanigerovou a Jitkou Sedláčkovou. Andrea tyto prázdniny připravuje na první třídu svá dvojčata Anetku a Davídka, naše účetní Jitka zase povede 3. září do školy svého Davídka (shoda jmen je čistě náhodná :-)).

A byly to právě Andrea s Jitkou, které se ujaly vlastního nakupování a shánění nezbytných prvňáčkovských pomůcek. Všechna jejich snaha a úsilí byly v krátké době korunovány úspěchem. Postupně se nám prostory recepce začaly plnit růžovými a bleděmodrými kufříky na výtvarné potřeby, ke klučičím deskám s motorkami a Spidermanem přibyly po další návštěvě papírnictví jiné, tentokrát s motivy koně a „Hallo Kitty“ pro holčičky. K tomu pouzdra, pytlíky na bačkory, podložky na psaní, desky na písmenka, gumy, tužky, pera, obaly, sešity, bloky, fixy, pastelky, vodovky, plastelíny – zkrátka všechno, co můžou 3 kluci a 2 holčičky v první třídě potřebovat.

Hned jak jsme měli zajištěné prvňáky, přišly na řadu starší děti. Ze strany Klokánku byl požadavek jednoznačný: „Nakupte cokoliv, co mohou děti ve škole potřebovat. Hodí se nám úplně všechno!“ Naše volba nakonec padla na školní batohy. Ty musí sloužit dětem denně a málokdy vydrží víc než jeden školní rok. Při pořizování školních batohů se umění nakupovat naplno projevilo u kolegy Pavla Strycha. Byl to on, kdo neúnavně běhal po obchoďáku a zkoumal materiál, počet kapes, pevnost zad a cenu jednotlivých modelů. Když měl vybráno, tak nelenil a za všechny zbývající peníze nakoupil čtverečkované, linkované i nelinkované sešity – byly totiž v akci :-).

Snad každý jsme ve volné chvíli na recepci zašli a s obdivem prohlíželi tu nádheru. Všechny věci voněly novotou a nejeden z nás si postesknul, že by se do školy hned vrátil! Už jsme se nemohli dočkat, až všechno uvidí také děti. Co asi řeknou? Jejich upřímná radost předčila naše očekávání. Děti byly doslova nadšené! Budoucí prvňáčci si s úžasem prohlíželi kufříky a pouzdra, všechno samozřejmě potřebovali hned rozbalit a důkladně prozkoumat.

A tak aniž by o tom děti věděly, dnes nám dopřály prožít krásné dopoledne. Jejich radost byla pro nás tou nejkrásnější odměnou. Snad je to alespoň trošku znát i z fotek, které jsme na místě pořídili.

Sdílet příspěvek
Facebook
Twitter
LinkedIn